Malá zelená torpéda – plněné chili jalapeňo

Dnes se podíváme na plněné jalapeňo papričky, když už jsme je přidali do eshopu. Ty hotové v plechovce jsou pro ty líné z nás naprosto ideální – otevřeš, zasedneš, debužíruješ.     Pro ty hravější sem nahodím pár odkazů na recepty, jak si papričky naplnit. A to naplnit vším možným – sýrem, tuňákem, fazolemi, masovou […]

Sůl s červem – Mezcal – George Clooney

Co mají společného sůl s červem – SAL CON GUSANO, mezcal a George Clooney? Mezcal a červ, to je jasné. Červ v jazyce aztéků nazývaný Chinicuil, se živí listy a srdíčky agáve a když dosáhne dospělosti, je pěkně posbírán a naložen právě do mezkalu, pálenky, která se vyrábí ze srdíček agáve. Typická kouřová chuť mezkalu, je dána […]

Vysoce návyková kukuřice cancha

Tahle kukuřice je strašně dobrá! Obzvlášť, když se vám podaří ji správně připravit. Obrázek nahoře je z blogu laylita.com kde vždy najdu spoustu inspirace, hlavně z ekvádorské kuchyně. Laylita uvádí v receptu na dva šálky kukuřičných zrn použít 1-2 lžíce oleje. Mě se ale mnohem lépe osvědčilo dát oleje víc, aby byla zrna v hrnci skoro […]

Dort k narozeninám

Neuvěřitelné! Už 10. let! 10 let od narození mého miminka, e-shopu Viva la Vida K narozeninám dostal nový kabátek, dortík dopřeji sama sobě. Ten nahoře by se mi líbil moc, obrázek jsem našla na Pinterestu Tam se dá vůbec najít neuvěřitelné množství inspirace na mexickou oslavu! https://cz.pinterest.com/pin/512003051381980613/ https://cz.pinterest.com/pin/320318592242363963/ https://cz.pinterest.com/pin/536772849324903400/ https://www.pinterest.fr/pin/204702745541220028/

Tak jdeme na to!

No, napsat první příspěvek na blog mne stálo hodně přemlouvání. Ne, že by se mi nechtělo, ale spíš převládal ostych:-) Smekám klobouk před všemi, kdo pravidelně přispívají na své blogy i několik let a stále mají co říct! Já začínám psát ze stejného důvodu, z jakého jsem před několika lety …přesně před 10. lety, otevřela […]