Hned z kraje chci zmínit, že tento krásný náhledový obrázek jsem si vypůjčila z webu honest-food.net
Receptů s mexickým chorizem mám mnoho, ale nikdy jsem neměla to pravé chorizo.
Takže zásadní problém! Zkoušela jsem nahradit jiným druhem syrové klobásky nebosměsí koření na chorizo. No nebylo to špatné, ale pořád nevím, jaké je to originální, mexické chorizo.
Takže je třeba to vyzkoušet! Nebudu se pouštět do plnění střívek, to si nechám na někdy jindy. Spřádám plány na takovou malou zabíjačku v mexickém stylu – carnitas, cochinita pibil, chicharon a chorizo klobásky. Ale to až se přestěhujeme a konečně využijeme ty krásné troky, co zůstaly ve stodole po původních majitelích.
Na recept na mexické chorizo jsem se nechala inspirovat na blogu Mexico in my kitchen, jako ostatně už mnohokrát!
Recept je následující:
1 kg mletého vepřového
- 1 kg mletého vepřového
- 1/4 kg mletého vepřového bůčku, pořádně tučného
- 2 lžíce soli
- 8 guajillo papriček
- 6 ancho papriček
- 1 šálek bílého octa
- 3 lžíce papriky
- 6 drcených stroužků česneku
- 2 bobkové listy
- 1/3 lžíce mletého pepře
- ½ tbsp mletého římského kmínu
- 3/4 lžíce mexického oregána (můžete použít i naše oregáno)
- ½ lžičky sušené majoránky
- ½ lžičky koriandrových semínek
- ½ lžičky tymiánu
- 6 celých hřebíčků
- ½ lžičky mletého nového koření
-
Chili papričky opláchněte, odstopkujte azbavte semínek. Zalijte vroucí vodou a nechte 30 minut namáčet.
-
Zatím si smíchejte všechno koření a bylinky a v kutru namelte najemno nebo utřete v hmoždíři.
-
Z papriček slejte vodu, papričky dejte do mixéru spolu s octem a česnekem a umixujte na hladké pyré.
-
Ve velké míse smíchejte maso se směsí koření, solí, a pyré z chilli papriček.
-
Směs nechte přes noc zakrytou v lednici, aby se chutě pořádně rozležely.
-
Druhý den rozdělte směs do malých balíčků, které můžete uchovat měsíc zmrazené, nebo je naplňte do střívek nebo použijte v nějakém receptu.