Vysoce návyková kukuřice cancha

Tahle kukuřice je strašně dobrá! Obzvlášť, když se vám podaří ji správně připravit.

Obrázek nahoře je z blogu laylita.com kde vždy najdu spoustu inspirace, hlavně z ekvádorské kuchyně.

Laylita uvádí v receptu na dva šálky kukuřičných zrn použít 1-2 lžíce oleje. Mě se ale mnohem lépe osvědčilo dát oleje víc, aby byla zrna v hrnci skoro ponořená v oleji. Kukuřice je pak křehčí a lahodnější.

Jen si dejte pozor na teplotu oleje. Pokud budete pražit moc zprudka, kukuřice moc ztmavne a může zhořknout. Při nízké teplotě zase nepuká. Takže zlatá střední cesta je to pravé!

Aby vám kukuřice nelétala po celé kuchyni, hrnec přiklopte pokličkou nebo poklopem na smažení. Kukuřici občas promíchejte, ať se dělá rovnoměrně, pokličku mějte stále v pohotovosti.

A až dopuká, je hotovo! Pak už jen osolit, případně dochutit kořením dle chuti a zobat!

A to co nesníte na posezení, schovejte do vzduchotěsné nádoby. Ale i tak to doražte co nejdřív.

Kukuřici dostanete ZDE

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *